Μονάδα Χωρικού Σχεδιασμού

και

Περιφερειακής Ανάπτυξης - SPReD

g en

 

Διονέλης Χρήστος, Δίπλ. Μηχ., Υποψήφιος Διδάκτορας Ε.Μ.Π.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα - Δημοσιεύσεις

Ο Χρήστος Διονέλης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1981 με το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού. Το 1983 πήρε το Δίπλωμα Master of Science στον Τομέα «Highways and Transport» από το City University του Λονδίνου. Σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στον Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δούλεψε στον «Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος», σαν Σύμβουλος στο Γραφείο δύο Υπουργών Μεταφορών, σαν «Σύμβουλος υποδομών» στη μόνιμη Γραμματεία του ΤΙΝΑ στη Βιέννη και σαν εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG TREN στις Βρυξέλλες.
Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά έργα και μελέτες σχετικές με μεταφορές στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολλές άλλες τρίτες χώρες. Διετέλεσε Πρόεδρος στους Πανευρωπαϊκούς άξονες: ΙΧ και Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη και είναι Γραμματέας στον άξονα VII (Δούναβης). Διετέλεσε για δύο χρόνια μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο Σχεδιασμό Μεταφορικών Συστημάτων, στην ανάπτυξη υποδομής, αξιολόγηση επενδύσεων και σε θέματα Σιδηροδρομικών Μεταφορών.


Επικονωνία:
Tηλ: +30 210 5297603
Fax: +30 210 5221872
E-mail: cdion@survey.ntua.gr

 

 

 

 

 

Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές
Εξωτερικοί Συνεργάτες