Μονάδα Χωρικού Σχεδιασμού

και

Περιφερειακής Ανάπτυξης - SPReD

g en

 

Πατρής Γεώργιος, Διπλ. Μηχ., Υποψήφιος διδάκτορας Ε.Μ.Π.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα - Δημοσιεύσεις

Ο Γιώργος Πατρής αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) το 1997 με το Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού. Το 2001 πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration) από το Ε.Μ.Π. και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) (Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα).
Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού της ΣΑΤΜ-ΕΜΠ στην περιοχή των Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων στο Σχεδιασμό Μεταφορών
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δούλεψε, μεταξύ άλλων, στη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης (Μ.Ο.Δ. – ο φορέας υπεύθυνος για τη διαχείριση των κονδυλίων του 3ου και 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) και στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου διετέλεσε σύμβουλος Υπουργού και μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης σε θέματα μεταφορών.
Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά έργα και μελέτες σχετικές με μεταφορές στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολλές άλλες τρίτες χώρες. Διετέλεσε μέλος της Τεχνικής Γραμματείας του Πανευρωπαϊκού άξονα VII. Για δύο χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων Περιοχής Αθηνών Πειραιώς (ΗΛΠΑΠ), ενώ είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα: Σχεδιασμό Μεταφορικών συστημάτων, Ανάπτυξη συστημάτων στήριξης αποφάσεων και  Ανάλυση Σεναρίων.


Επικοινωνία
Τηλ: +30 210 7722774
E-mail: gpatris@central.ntua.gr

 

Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές
Εξωτερικοί Συνεργάτες