Μονάδα Χωρικού Σχεδιασμού

και

Περιφερειακής Ανάπτυξης - SPReD

g en

 

Δρ. Λάββα Ρίβα, Αρχιτέκτων Μηχ., ΕΜΠ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα - Δημοσιεύσεις

Η Ρίβα (Σταυρούλα) Λάββα έχει σπουδάσει αρχιτέκτων-μηχανικός (ΕΜΠ και Cooper Union/ Νέα Υόρκη) και είναι διδάκτωρ αρχιτεκτονικής (ΑΠΘ). Σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου (Μοντέρνα Τέχνη και Αρχιτεκτονική της Μαύρης Θάλασσας) και στο τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός).
Έχει ζήσει και εργαστεί στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, όπου δίδαξε αστικό σχεδιασμό στο Pratt Institute, New York (1997-1998). Την περίοδο 2005-2009 δίδαξε Επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
Έχει συνεργαστεί σε προγράμματα πολιτιστικής κληρονομιάς και έχει δημοσιεύσει άρθρα-πορτρέτα Ελλήνων καλλιτεχνών της διασποράς. Επιμελήθηκε τον τόμο «Ζητήματα Πολιτιστικής Διαχείρισης» (2010). Η Ρίβα Λάββα έχει κάνει την παραγωγή σειράς εκπομπών της ΝΕΤ για την πόλη και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και το κέντρο της Αθήνας (2010).

Επικοινωνία:
κιν. ++ 30 6934 035 960

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές
Εξωτερικοί Συνεργάτες